Ingrediënten

  • 4 vleestomaten
  • 8 tenen verse look, gepeld en gehalveerd
  • 25 g basilicum, grof gesneden
  • 1 theelepel tijmblaadjes
  • 3 takken rozemarijn
  • 1 dl olijfolie
  • Zwarte peper en zeezout
  • 400 g basmatirijst

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 160°.
  2. Was de tomaten, dep droog en snijd in parten.
  3. Neem een grote ovenschotel en bedek de bodem met de tomaatstukken.
  4. Steek er de look en de takken rozemarijn hier en daar tussen, bestrooi met de basilicum en tijm, kruid met zeezout en met zwarte peper.
  5. Overgiet de tomaten met olijfolie en zet 40 à 50 minuten in de oven.
  6. Haal de tomaten uit de oven en zet je oven nu op 220°.
  7. Verdeel de rijst over de tomaten (roer niet!).
  8. Kruid de rijst met peper en zout en overgiet voorzichtig met 400 ml water. Plaats de ovenschotel opnieuw in de oven en laat de rijst ongeveer 20 minuten gaar worden.
  9. Haal de schotel uit de oven en meng alles voorzichtig met een grote lepel of spatel. Serveer onmiddellijk. Lekker als bijgerecht bij kip of lam!