Ingrediënten
- 4 vleestomaten
- 8 tenen verse look, gepeld en gehalveerd
- 25 g basilicum, grof gesneden
- 1 theelepel tijmblaadjes
- 3 takken rozemarijn
- 1 dl olijfolie
- Zwarte peper en zeezout
- 400 g basmatirijst
Bereiding
- Verwarm je oven voor op 160°.
- Was de tomaten, dep droog en snijd in parten.
- Neem een grote ovenschotel en bedek de bodem met de tomaatstukken.
- Steek er de look en de takken rozemarijn hier en daar tussen, bestrooi met de basilicum en tijm, kruid met zeezout en met zwarte peper.
- Overgiet de tomaten met olijfolie en zet 40 à 50 minuten in de oven.
- Haal de tomaten uit de oven en zet je oven nu op 220°.
- Verdeel de rijst over de tomaten (roer niet!).
- Kruid de rijst met peper en zout en overgiet voorzichtig met 400 ml water. Plaats de ovenschotel opnieuw in de oven en laat de rijst ongeveer 20 minuten gaar worden.
- Haal de schotel uit de oven en meng alles voorzichtig met een grote lepel of spatel. Serveer onmiddellijk. Lekker als bijgerecht bij kip of lam!