Ingrediënten
- 4 Doyenné peren
- het sap van 1/2de citroen
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel kardemonpoeder
- het merg van 1 vanillestokje
- 120 g havervlokken
- 50 g pitten en zaden (vb. zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad)
- 40 g kokosolie
- 40 g honing
- snuf zout
- eventueel wat yoghurt voor de afwerking
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°
- Snijd de Doyenné peren in stukjes en meng met het citroensap, de kaneel, kardemon en het merg van het vanillestokje.
- Meng de havervlokken met de pitten en de zaden. Smelt de kokosolie en voeg samen met de honing bij de het haver- & zadenmengsel, meng tot je een crumble bekomt
- Doe het perenmengsel in een ovenschotel en verdeel de crumble erover.
- Bak 30 min in de oven tot de bovenlaag krokant is en het fruit beetgaar is geworden.
- Serveer eventueel met wat yoghurt voor een frisse toets.