Ingrediënten

  • 2 Golden appelen
  • 2 zoete aardappelen
  • 2 courgettes
  • 1 zoete ui
  • 1 citroen
  • 100 ml olijfolie
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl tijm
  • Peper en zout
  • 1 ronde ovenschaal (+/- 20 cm doorsnede)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de appelen en snijd ze in ronde schijven. Doe hetzelfde met de geschilde zoete aardappels, courgettes en ui.
  3. Schik ze vervolgens in de ovenschaal.
  4. Meng in een kommetje de olijfolie, rozemarijn, tijm, peper, zout en het sap van 1 citroen tot een vinaigrette.
  5. Sprenkel over de gevulde ovenschaal.
  6. Bedek met bakpapier en verwarm voor ongeveer 45 minuten.
  7. Haal daarna het papier weg en bak nog 15 minuten tot de tian mooi kleurt.