Ingrediënten

  • 2 gele paprika’s
  • Olijfolie
  • 200 g scampi’s, gepeld en ontdarmd
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel currypoeder
  • 1 theelepel cajunpoeder
  • snuf zwarte peper
  • snuf zeezout
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • enkele takjes peterselie
  • ½ liter groentebouillon
  • 200 g bruine rijst
  • ½ chilipeper

Bereiding

  1. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan.
  2. Kruid de scampi’s met de helft van het gerookt paprikapoeder, currypoeder, cajunpoeder en met peper en zout. Bak ze in een hete pan tot ze krokant zijn en een mooie kleur hebben, ongeveer 1 minuut aan elke kant. Haal de scampi’s uit de pan en zet aan de kant.
  3. Pel en snipper de ui en de knoflook. Stoof glazig in dezelfde pan.
  4. Schil de paprika’s en verwijder de zaden en zaadlijsten. Snijd ze in stukken en doe ze ook in de pan.
  5. Hak de chilipeper fijn en stoof mee aan.
  6. Kruid de groenten met de rest van het gerookt paprikapoeder, currypoeder en cajunpoeder en stoof aan op een zacht vuur tot ze gaar zijn.
  7. Kook de rijst in volgens de instructies. Doe de gekookte rijst bij de rest van de jambalaya.
  8. Kruid met een snuif zout en meng alles goed.
  9. Hak de peterselie fijn. Besprenkel de jambalaya met peterselie en serveer.