Ingrediënten

  • 4 bolletjes ijs, bij voorkeur neutraal ijs (fior de latte).
  • Schillen van de asperges
  • Zwarte peper van de molen
  • 80gr witte amandelen
  • 80gr suiker
  • 40gr bloem
  • 40gr amandelmeel
  • 60gr boter
  • 3gr bakpoeder
  • 2gr zout

Bereiding

  1. Zet de oven op 80°C en voeg de aspergeschillen toe op een bakplaat. Laat deze ongeveer 6u drogen zodat deze volledig droog zijn. Maak poeder in een blender. Opgelet: zorg dat je voldoende schillen droogt zodat er voldoende volume in de blender zit (dit lukt niet met kleine hoeveelheden).
  2. Zet de oven op 160°C.
  3. Maak de boter zacht in de microgolf. Meng alle ingrediënten samen in een kom. Strijk uit op een bakplaat en bak in de oven voor 16 min. Laat afkoelen.
  4. Gebruik een klein kommetje. Verkruimel enkele stukken amandelcrumble en voeg een mooie bol ijs toe. Werk af met gemalen peper en poeder van asperges.

Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Mathias Smet.