Ingrediënten

  • 8 tarwe- of maïstortilla’s
  • 300 g gehakt (rund, kip of plantaardig)
  • 1 rode paprika

  • 1 groene paprika

  • 1 coeur de boeuf-tomaat

  • 1 rode ui

  • 1 handvol spinaziescheuten

  • Enkele blaadjes sla

  • 4 eetlepels tomatenpulp

  • 1 scheutje olijfolie

  • Kruiden: zout, peper, paprikapoeder, komijn

Bereiding

  1. Was de paprika’s, tomaten en rode ui en snijd ze in kleine stukjes. Hak de sla en spinaziescheuten grof.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Voeg het gehakt toe en bak het enkele minuten. Voeg daarna de gesneden groenten toe en roer goed.
  3. Doe er de tomatenpuree bij en kruid met de specerijen, peper en zout. Laat ongeveer 10 minuten sudderen op middelhoog vuur en roer af en toe.
  4. Terwijl de vulling suddert, verwarm je de tortilla’s kort aan beide kanten in een hete pan.
  5. Vul elke tortilla met het gehakt-groentenmengsel. Voeg wat blaadjes sla en spinaziescheuten toe voor de frisheid.
  6. Vouw de tortilla’s dicht en geniet meteen.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Oh my cook.