Ingrediënten
- 8 tarwe- of maïstortilla’s
- 300 g gehakt (rund, kip of plantaardig)
-
1 rode paprika
-
1 groene paprika
-
1 coeur de boeuf-tomaat
-
1 rode ui
-
1 handvol spinaziescheuten
-
Enkele blaadjes sla
-
4 eetlepels tomatenpulp
-
1 scheutje olijfolie
-
Kruiden: zout, peper, paprikapoeder, komijn
Bereiding
- Was de paprika’s, tomaten en rode ui en snijd ze in kleine stukjes. Hak de sla en spinaziescheuten grof.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Voeg het gehakt toe en bak het enkele minuten. Voeg daarna de gesneden groenten toe en roer goed.
- Doe er de tomatenpuree bij en kruid met de specerijen, peper en zout. Laat ongeveer 10 minuten sudderen op middelhoog vuur en roer af en toe.
- Terwijl de vulling suddert, verwarm je de tortilla’s kort aan beide kanten in een hete pan.
- Vul elke tortilla met het gehakt-groentenmengsel. Voeg wat blaadjes sla en spinaziescheuten toe voor de frisheid.
- Vouw de tortilla’s dicht en geniet meteen.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Oh my cook.