Ingrediënten
- 1 BelOrta aubergine
- 2 BelOrta vleestomaten
- 1 BelOrta komkommer
- 1 bussel peterselie
- 1 teentje look
- 50 g geroosterde pijnboompitten
- 50 g geraspte parmezaan
- 2 bolletjes mozzarella
- 400 g pasta olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Maak eerst de peterseliepesto.
- Voeg de peterselie, de look, de geroosterde pijnboompitten en de geraspte parmezaan samen met een beetje olijfolie en mix goed.
- Giet er dan beetje bij beetje meer olijfolie toe tot je de pesto smeuïg genoeg vindt en kruid af met peper en zout.
- Snij de vleestomaten, aubergine, komkommer en mozzarella in dunne schijfjes.
- Doe de aubergineschijfjes in een kom en meng er 4 eetlepels olijfolie, peper en zout onder. Gril de schijfjes in een pan tot ze bijna gaar zijn.
- Maak een torentje met de groentenschijfjes. Begin met de komkommer, vervolgens de
aubergine, dan de vleestomaat en tot slot mozzarella. Lepel er een theelepel peterseliepesto over. Herhaal dit nogmaals. - De groententorentjes gaan dan 15 min in de oven.
- Kook de pasta beetgaar, giet af en meng de rest van de peterseliepesto onder de pasta.
- Haal de groententorentjes uit de oven en plaats er twee op elk bord. Leg daarnaast een
beetje pasta met peterseliepesto en werk het bord af met enkele blaadjes verse peterselie.