Ingrediënten

  • 1 BelOrta aubergine
  • 2 BelOrta vleestomaten
  • 1 bussel peterselie
  • 1 teentje look
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 400 g pasta olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Maak eerst de peterseliepesto.
  2. Voeg de peterselie, de look, de geroosterde pijnboompitten
    en de geraspte parmezaan samen met een beetje olijfolie en mix goed.
  3. Giet er dan beetje bij beetje meer olijfolie toe tot je de pesto smeuïg genoeg vindt en kruid af met peper en zout.
  4. Snij de vleestomaten, aubergine en mozzarella in dunne schijfjes.
  5. Doe de aubergineschijfjes in een kom en meng er 4 eetlepels olijfolie, peper en zout onder. Gril de schijfjes in een pan tot ze bijna gaar zijn.
  6. Maak een torentje met de groentenschijfjes. Begin met de aubergine, vervolgens de
    vleestomaat en dan mozzarella. Lepel er een theelepel peterseliepesto over. Herhaal dit
    nogmaals.
  7. De groententorentjes gaan dan 15 min in de oven.
  8. Kook de pasta beetgaar, giet af en meng de rest van de peterseliepesto onder de pasta.
  9. Haal de groententorentjes uit de oven en plaats er twee op elk bord. Leg daarnaast een
    beetje pasta met peterseliepesto en werk het bord af met enkele blaadjes verse peterselie.

Ontdek de producten uit dit recept