Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwijder het onderste harde stuk van de asperges en snijd de rest in stukken van ongeveer 3 cm.
  2. Snijd de courgette en de paprika in blokjes. Snijd de prei in ringen. Hak de kruiden fijn.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  4. Voeg de asperges toe en stoof ze aan gedurende 4 minuten.
  5. Voeg de prei, groene paprika en courgette toe en bak nog eens 5 minuten.
  6. Doe de knoflook en komijn erbij en bak 1 minuut mee.
  7. Voeg de doperwten toe en roer door.
  8. Doe de spinazie in de pan en laat slinken.
  9. Breng op smaak met zout en peper en roer goed om.
  10. Voeg de fijngehakte dille en peterselie toe.
  11. Maak kuiltjes in de groenten en breek de eieren erin.
  12. Zet het vuur laag en dek de pan af. Laat ongeveer 6 minuten garen tot de eieren net gestold zijn.
  13. Serveer direct, eventueel een stokbroodje erbij.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Innersparkle.