Ingrediënten
- 250 gram groene asperges
- 1 courgette
- 1 groene paprika
- 1 prei
- 100 g doperwten (vers of diepvries)
- 2 handjes spinazie
- 2 takjes dille
- 2 takjes peterselie
- 4 eieren
- 1 teentje knoflook (fijngehakt) (of knoflookpoeder naar smaak)
- ½ tl komijnpoeder
- Olijfolie
- Peper & zout naar smaak
- Sesamzaadjes
Bereiding
- Verwijder het onderste harde stuk van de asperges en snijd de rest in stukken van ongeveer 3 cm.
- Snijd de courgette en de paprika in blokjes. Snijd de prei in ringen. Hak de kruiden fijn.
- Verhit een scheut olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de asperges toe en stoof ze aan gedurende 4 minuten.
- Voeg de prei, groene paprika en courgette toe en bak nog eens 5 minuten.
- Doe de knoflook en komijn erbij en bak 1 minuut mee.
- Voeg de doperwten toe en roer door.
- Doe de spinazie in de pan en laat slinken.
- Breng op smaak met zout en peper en roer goed om.
- Voeg de fijngehakte dille en peterselie toe.
- Maak kuiltjes in de groenten en breek de eieren erin.
- Zet het vuur laag en dek de pan af. Laat ongeveer 6 minuten garen tot de eieren net gestold zijn.
- Serveer direct, eventueel een stokbroodje erbij.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Innersparkle.