Ingrediënten

  • 1 bakje frambozen (125 g), braambessen (125 g), aardbeien (500 g) en blauwe bessen (125 g)
  • Een handje kersen (200 g)
  • 500 g yoghurt (halfvol)
  • 200 g havermout
  • 40 g kokospoeder
  • 30 g zonnebloempitten
  • 30 g amandelschilfers
  • 50 g amandelen en 50 g walnoten, grofgehakt
  • 20 g pompoenpitten
  • 3 el water
  • 5 el ahornsiroop
  • 1 à 2 tl cacao
  • 50 g stukjes pure chocolade

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170° C.
  2. Meng alle droge ingrediënten (behalve de chocoladestukjes) samen.
  3. Voeg het water en de ahornsiroop toe en roer tot alles goed bedekt is met de siroop.
  4. Stort op een bakplaat bekleed met bakpapier en strijk gelijkmatig uit. Rooster de granola in 30 min in de voorverwarmde oven krokant en goudbruin.
  5. Vergeet niet om de 7 min de granola om te roeren met een lepel, zodat hij niet aanbrandt en een losse structuur behoudt.
  6. Haal de granola uit de oven, voeg er de chocoladestukjes aan toe en laat het geheel afkoelen op de bakplaat.
  7. Hou je van een iets zoetere granola, voeg dan meer ahornsiroop toe.
  8. Spoel het fruit zorgvuldig en laat goed uitlekken.
  9. Verdeel de yoghurt over schaaltjes en bestrooi met de afgekoelde granola en het fruit.