Ingrediënten

  • 1 andijvie

  • 200 g aubergine

  • 400 g bloemige aardappelen

  • 100 g bloem

  • 1 ei

  • Peper en zout

  • 100 g boter + klontje extra

  • 2 eetlepels verse rozemarijn

  • 2 tenen look

  • Zeezout en zwarte peper

Bereiding

  1. Maak eerst de gnocchi, dit is best wel wat werk dus neem je tijd hiervoor. Kook de aardappelen en pureer ze heel fijn. Meng met het ei en de bloem totdat je een stevig deeg krijgt. Kruid met peper en zout.
  2. Rol ze in ovale balletjes ter grootte van een walnoot. Leg ze op bakpapier.
  3. Laat de gnocchi 15 minuten rusten en kook de gnocchi in kokend water met wat zout. Als ze komen bovendrijven zijn de gnocchi klaar, dat is ongeveer na 4 minuten kooktijd. Schep ze uit het water.
  4. Spoel de andijvie en verwijder de harde nerven. Hak in stukjes. Snijd de aubergine in brunoise.
  5. Laat de boter smelten in een anti-kleefpan op een matig vuur. Doe er de aubergineblokjes met de rozemarijn bij, kruid met peper en zout en roerbak deze zo’n 2 min.
  6. Voeg nu ook de andijvie toe, kruid met peper en zout en laat nog 5 minuten meestoven.
  7. Schep de gnocchi in diepe borden en verdeel er het andijviemengsel over.
  8. Smelt nog wat extra boter in een pannetje tot die lichtjes bruin wordt en giet over de borden om het nog net iets smeuïger te maken.