Ingrediënten
- 6 witte asperges
- 500 g gnocchi
- 2 dl room
- sap en zeste van 1 citroen
- 4 eetlepels gemalen parmezaan
- 10-tal blaadjes verse salie, fijngehakt
- 60 g gerookte zalm, fijngesnipperd
- zwarte peper
- snuifje zout
- fleur de sel
Bereiding
- Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller of aspergeschiller. Breek de houterige uiteinden af. Snijd de asperges in stukken van ongeveer 4 cm.
- Breng 1 l water aan de kook, voeg een snufje zout toe en kook de asperges 8 minuten beetgaar op een gemiddeld vuur. Schep ze uit de het kookvocht en laat uitlekken.
- Kook de gnocchi beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
- Breng de room aan de kook met 4 eetlepels van het aspergekookvocht.
- Neem van het vuur. Voeg het citroensap toe en meng. Breng op smaak met wat zwarte peper.
- Schep de gnocchi in een serveerschaal, doe er de asperges bij en meng er de romige citroensaus en de gerookte zalmsnippers door.
- Besprenkel met de zeste, parmezaan, salie en een snuf fleur de sel.