Ingrediënten

  • 6 witte asperges
  • 500 g gnocchi
  • 2 dl room
  • sap en zeste van 1 citroen
  • 4 eetlepels gemalen parmezaan
  • 10-tal blaadjes verse salie, fijngehakt
  • 60 g gerookte zalm, fijngesnipperd
  • zwarte peper
  • snuifje zout
  • fleur de sel

Bereiding

  1. Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller of aspergeschiller. Breek de houterige uiteinden af. Snijd de asperges in stukken van ongeveer 4 cm.
  2. Breng 1 l water aan de kook, voeg een snufje zout toe en kook de asperges 8 minuten beetgaar op een gemiddeld vuur. Schep ze uit de het kookvocht en laat uitlekken.
  3. Kook de gnocchi beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
  4. Breng de room aan de kook met 4 eetlepels van het aspergekookvocht.
  5. Neem van het vuur. Voeg het citroensap toe en meng. Breng op smaak met wat zwarte peper.
  6. Schep de gnocchi in een serveerschaal, doe er de asperges bij en meng er de romige citroensaus en de gerookte zalmsnippers door.
  7. Besprenkel met de zeste, parmezaan, salie en een snuf fleur de sel.