Ingrediënten

  • 4 Coeur de Boeuf tomaten
  • 3 trostomaten
  • 3 zoete puntpaprika’s
  • 3 wortelen
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 2 el tomatenpuree
  • zout
  • 1 tl chilipoeder
  • 200 ml groentebouillon
  • 400 g kidneybonen, uitgelekt
  • 300 g maïs, uitgelekt
  • 1 snuf bruine suiker
  • 1 tl harissa
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 4 el geraspte cheddarkaas

Bereiding

  1. Snijd de puntpaprika in stukjes. Schil de wortelen en hak fijn, doe hetzelfde met de ui en de look
  2. Doe de olijfolie in een grote pot en voeg de ui toe vanaf dat de olie warm is. Fruit de ui tot die glazig is en voeg nu de tomatenpuree toe. Meng goed en doe er de knoflook, paprika en wortelen bij. Kruid met wat zout en het chilipoeder.
  3. Doe er de groentebouillon bij en laat 15 minuten sudderen op een gemiddeld vuur.
  4. Breng een pot water aan de kook en leg de trostomaten er een 20-tal seconden in. Spoel meteen onder koud stromend water. Nu kan je makkelijk de schil van de tomaten verwijderen. Verwijder ook de pitten en snijd in blokjes.
  5. Voeg de kidneybonen, de maïskorrels en de tomaatblokjes bij de chili. Doe er ook de suiker, de harissa en het gerookt paprikapoeder bij. Haal van het vuur.
  6. Verwarm je oven voor op 180°.
  7. Was de Coeur de Boeuf tomaten, snijd het hoedje eraf en hol de tomaten wat uit. Leg de tomaten in een grote ovenschotel en vul ze met de chili sin carne. Plaats in de oven en laat nog 15 minuten verder garen. Bestrooi met de cheddar en zet kort onder de grill van je oven zodat de kaas een korstje wordt. Serveer met rijst.