Ingrediënten

  • 2 groene paprika’s
  • 250 g champignons
  • 1 takje groene selder
  • 1 ui
  • 500 g kipfilet
  • margarine
  • 30 g bloem
  • ½ blokje kippenbouillon
  • tabasco
  • zout en peper van de molen
  • basmatirijst

Bereiding

  1. Snij de paprika in twee, verwijder de zaadjes en pocheer ze in licht gezouten kokend water. Controleer na 5 minuten of ze gaar zijn en dompel ze onder in koud water.
  2. Pel en hak de ui fijn, maak de champignons schoon, verwijder het zanderige steeltje en snijd ze vervolgens in plakjes.
  3. Was de selderij tak en snij hem in heel fijne stukjes. Hak de kipfilet fijn.
  4. Breng het water aan de kook met het ½ bouillonblokje.
  5. Verwarm de oven voor op 200°.
  6. Smelt 20 g margarine in een pan en fruit daarin de ui. Voeg de champignons toe aan de ui en laat 5 minuten sudderen.
  7. Voeg de selderij toe en laat nog 5 minuten verder sudderen.
  8. Bestrooi de ui en champignons met bloem, voeg 1 kop bouillon toe en meng alles goed door elkaar. Doe de kip erbij en kruid met een beetje zout, peper en tabasco naar smaak. Laat nog 5 minuten verder pruttelen.
  9. Vul de halve paprika’s met deze bereiding en plaats ze voor 15 minuten in de oven.
  10. Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer hem bij de gevulde paprika’s.