Ingrediënten
- 2 groene paprika’s
- 250 g champignons
- 1 takje groene selder
- 1 ui
- 500 g kipfilet
- margarine
- 30 g bloem
- ½ blokje kippenbouillon
- tabasco
- zout en peper van de molen
- basmatirijst
Bereiding
- Snij de paprika in twee, verwijder de zaadjes en pocheer ze in licht gezouten kokend water. Controleer na 5 minuten of ze gaar zijn en dompel ze onder in koud water.
- Pel en hak de ui fijn, maak de champignons schoon, verwijder het zanderige steeltje en snijd ze vervolgens in plakjes.
- Was de selderij tak en snij hem in heel fijne stukjes. Hak de kipfilet fijn.
- Breng het water aan de kook met het ½ bouillonblokje.
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Smelt 20 g margarine in een pan en fruit daarin de ui. Voeg de champignons toe aan de ui en laat 5 minuten sudderen.
- Voeg de selderij toe en laat nog 5 minuten verder sudderen.
- Bestrooi de ui en champignons met bloem, voeg 1 kop bouillon toe en meng alles goed door elkaar. Doe de kip erbij en kruid met een beetje zout, peper en tabasco naar smaak. Laat nog 5 minuten verder pruttelen.
- Vul de halve paprika’s met deze bereiding en plaats ze voor 15 minuten in de oven.
- Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer hem bij de gevulde paprika’s.