Ingrediënten
- 1 bussel radijzen, gewassen en gehalveerd
- 400 g krielaardappelen, gewassen en gehalveerd
- 3 eetlepels olijfolie
- sap en zeste van 1 citroen
- 2 eetlepels honing
- mespunt komijn
- mespunt kaneel
- zout en peper
- 2 handvol veldsla
- 3 eetlepels yoghurt
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 2 varkenskoteletten
- klontje boter
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°. Bedek een bakplaat met bakpapier.- Doe de radijzen en de aardappelen in een mengkom. Giet er de olijfolie over samen met het sap van ½de citroen, 1 eetlepel honing, komijn, kaneel en een snuf zout en peper.
- Meng alles goed en verdeel over de bakplaat. Zet 30 minuten in de oven.
- Meng de rest van het citroensap met 1 eetlepel honing, de yoghurt en witte wijnazijn. Maak de sla schoon.
- Doe de boter in een pan. Kruid de koteletten met peper en zout en leg ze in de sissende boter.
- Schroei het vlees dicht aan beide zijden. Zet je vuur wat lager en laat het vlees zo’n 3 à 5 minuten aan elke kant verder garen.
- Meng de veldsla met de yoghurtdressing.
- Haal de radijsjes en aardappelen uit de oven, serveer met de koteletten en de veldsla.