Ingrediënten

  • 1 bussel radijzen, gewassen en gehalveerd
  • 400 g krielaardappelen, gewassen en gehalveerd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • sap en zeste van 1 citroen
  • 2 eetlepels honing
  • mespunt komijn
  • mespunt kaneel
  • zout en peper
  • 2 handvol veldsla
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 varkenskoteletten
  • klontje boter

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de radijzen en de aardappelen in een mengkom. Giet er de olijfolie over samen met het sap van ½de citroen, 1 eetlepel honing, komijn, kaneel en een snuf zout en peper.
  3. Meng alles goed en verdeel over de bakplaat. Zet 30 minuten in de oven.
  4. Meng de rest van het citroensap met 1 eetlepel honing, de yoghurt en witte wijnazijn. Maak de sla schoon.
  5. Doe de boter in een pan. Kruid de koteletten met peper en zout en leg ze in de sissende boter.
  6. Schroei het vlees dicht aan beide zijden. Zet je vuur wat lager en laat het vlees zo’n 3 à 5 minuten aan elke kant verder garen.
  7. Meng de veldsla met de yoghurtdressing.
  8. Haal de radijsjes en aardappelen uit de oven, serveer met de koteletten en de veldsla.