Ingrediënten
- 135 g patisseriebloem
- 100 g boter op kamertemperatuur
- 2 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 eetlepel basterdsuiker
- 100 g fijne kristalsuiker
- 2 middelgrote Conferenceperen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Meng de witte kristalsuiker met de boter tot een romig geheel.
- Schep de bloem er geleidelijk aan bij, onder voortdurend roeren.
- Aan het droge beslag voeg je de twee eieren toe.
- Mix op hoge stand tot een glad beslag.
- Snijd de Conferenceperen in fijne reepjes.
- Giet het beslag uit in een ingevette en bebloemde springvorm (+- 20 cm in doorsnede).
- Druk vervolgens de stukjes peer in het beslag.
- Plaats in het midden van de voorverwarmde oven en laat ongeveer 30 minuten goudbruin bakken, tot je een mooie korst ziet.
- Haal uit de oven, strooi er de vanillesuiker en basterdsuiker overheen en plaats onder de grillstand tot de suiker gekarameliseerd is.
- Serveer lauw of koud met poedersuiker en/of een toefje slagroom of ijs.