Ingrediënten

  • 135 g patisseriebloem
  • 100 g boter op kameratuur
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 2 middelgrote Conferenceperen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Meng de witte kristalsuiker met de boter tot een romig geheel.
  3. Schep de bloem er geleidelijk aan bij, onder voortdurend roeren.
  4. Aan het droge beslag voeg je de twee eieren toe.
  5. Mix op hoge stand tot een glad beslag.
  6. Snijd de Conferenceperen in fijne reepjes.
  7. Giet het beslag uit in een ingevette en bebloemde springvorm (+- 20 cm in doorsnede).
  8. Druk vervolgens de stukjes peer in het beslag.
  9. Plaats in het midden van de voorverwarmde oven en laat ongeveer 30 minuten goudbruin bakken, tot je een mooie korst ziet.
  10. Haal uit de oven, strooi er de vanillesuiker en basterdsuiker overheen en plaats onder de grillstand tot de suiker gekarameliseerd is.
  11. Serveer lauw of koud met poedersuiker en/of een toefje slagroom of ijs.