Ingrediënten

  • 24 (of aantal naar keuze) scampi’s, gepeld
  • 2 sjalotjes
  • potje gele curry paste (bij voorkeur Massaman curry paste van Delhaize)
  • 2 wortels
  • 2 Golden appels
  • ½ liter groentebouillon
  • 1 brik kokosmelk
  • kerrie
  • chilivlokken
  • paprikapoeder
  • 2 tl maïzena
  • verse koriander of peterselie
  • 2 builtjes jasmijnrijst
  • 2 lente-ui
  • pindanoten
  • 1 limoen in 4 partjes
  • olijfolie

Bereiding

  1. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Bak de scampi’s kort in olijfolie in de wokpan. Leg ze even op een bordje opzij.
  2. Snijd de uiteindes van de sjalotjes, verwijder de schil en snijd ze in kleine stukjes. Stoof de stukjes aan in de wokpan met anderhalve eetlepel curry pasta.
  3. Snijd de uiteinden van de wortels, schil de wortels en snijd in rondjes. Doe de wortels bij de sjalotjes wanneer deze goudkleurig zijn. Kruid de groenten met anderhalve theelepel kerrie, een halve theelepel chilivlokken en twee eetlepels paprikapoeder.
  4. Schil de 2 Golden appels, verwijder het klokhuis en snijd in fijne blokjes. Voeg de appelblokjes toe aan de groenten wanneer de wortels zacht zijn. Dit kun je testen door er met je vork in te prikken – als deze mooi van je vork glijden, zijn ze zacht.
  5. Maak 1/2de liter groentebouillon met een blokje bouillon en warm water. Giet deze na enkele minuten bij de groenten en appeltjes tot deze net onder water staan – gebruik niet meer van de bouillon dan nodig! Anders wordt je curry te lopend. Laat alles inkoken tot de groentjes zacht zijn. Voeg 3/4de van je brik kokosmelk erbij. Roer deze goed onder de groenten met groentebouillon. Kruid opnieuw goed bij met anderhalve theelepel kerrie (of meer naar keuze), 1 theelepel paprikapoeder en 1 theelepel curry paste. Kruid naar eigen smaak meer af.
  6. Los 2 theelepels maïzena op in een beetje water en voeg dit bij de curry. Roer goed en laat het geheel goed inkoken tot het de dikte heeft naar keuze. Voeg de scampi’s toe aan de curry.
  7. Serveer met jasmijnrijst, snijd hierbij 2 lente-uien in rondjes. Strooi de rondjes op de rijst. Hak enkele pindanoten fijn en strooi ze bij op de rijst. Snijd de limoen in 4 partjes en serveer elke curry met een kommetje rijst en een partje limoen.
  8. Werk de curry af met verse koriander voor de liefhebbers of eventueel verse peterselie.