Ingrediënten
- 24 (of aantal naar keuze) scampi’s, gepeld
- 2 sjalotjes
- potje gele curry paste (bij voorkeur Massaman curry paste van Delhaize)
- 2 wortels
- 2 Golden appels
- ½ liter groentebouillon
- 1 brik kokosmelk
- kerrie
- chilivlokken
- paprikapoeder
- 2 tl maïzena
- verse koriander of peterselie
- 2 builtjes jasmijnrijst
- 2 lente-ui
- 1 lookteentje
- pindanoten
- 1 limoen in 4 partjes
- olijfolie
Bereiding
- Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Bak de scampi’s kort in olijfolie in de wokpan, en kruid ze met paprikapoeder en zout. Leg ze even op een bordje opzij.
- Snijd de uiteindes van de sjalotjes, verwijder de schil en snijd ze in kleine stukjes. Stoof de stukjes aan in de wokpan met anderhalve eetlepel curry pasta.
- Schil de wortels en snijd in rondjes. Schil ook de Golden appels, en snijd in fijne blokjes.
- Doe de wortelplakjes bij de sjalot wanneer deze goudkleurig zijn. Kruid met 1 theelepel currypoeder en 2 tl paprikapoeder.
- Voeg de appelblokjes toe.
- Maak 400 ml groentebouillon met een blokje bouillon en heet water. Giet deze bij de groenten en appels tot deze net onder water staan. Laat alles pruttelen tot de wortels beetgaar zijn. Voeg 400 ml kokosmelk toe en roer onder de groenten. Voeg chilivlokken toe naar smaak en voeg indien nodig wat zout van de molen toe.
- Los 2 theelepels maïzena op in een beetje water en voeg dit bij de curry. Roer goed en laat het geheel goed inkoken tot het de dikte heeft naar keuze. Voeg de scampi’s toe aan de curry.
- Serveer met jasmijnrijst, snijd hierbij 2 lente-uien in rondjes. Strooi de rondjes op de rijst. Hak enkele pindanoten fijn en strooi ze bij op de rijst. Snijd de limoen in 4 partjes en serveer elke curry met een kommetje rijst en een partje limoen.
- Werk de curry af met verse koriander voor de liefhebbers of eventueel verse peterselie.