Ingrediënten

  • 12 witte asperges
  • 8 plakjes Gandaham
  • 500 g aardappelen (krieltjes)
  • Een klontje boter
  • Olijfolie
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1/2 eetlepel sherryazijn
  • 3 el druivenpitolie
  • 1 eetlepel gele currypasta
  • Een kom met warm water
  • Een handvol rucola
  • Een handvol waterkers
  • 2 el zwart sesamzaad
  • 4 radijsjes in zeer dunne plakjes gesneden

Bereiding

  1. Schil de asperges en verwijder de harde uiteinden.
  2. Breng een grote pot gezouten water aan de kook en kook de asperges gedurende 5 minuten.
  3. Bestrijk de asperges vlak voor het opdienen met olijfolie en bak ze kort in een pan.
  4. Kook de ongeschilde aardappelen in gezouten water in ca. 15 minuten gaar. Bak ze vlak voor het opdienen snel in boter. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Klop de mosterd met de azijn. Klop de druivenpitolie erdoor en voeg dan de currypasta toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg een scheutje warm water toe en klop tot de vinaigrette goed gebonden is.
  6. Schik de gegrilde asperges en de kleine warme aardappelen op warme borden.
  7. Schik de Gandaham er bovenop.
  8. Werk af met een handvol rucola en waterkers, plakjes radijs en zwarte sesamzaadjes.
  9. Werk af met met vinaigrette.