Ingrediënten

  • 1 Romeinse sla
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 1 bol burrata
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • Peper en zout
  • Verse basilicum (ter afwerking)
  • Geroosterde pijnboompitten (ter afwerking)

Bereiding

  1. Halveer de kerstomaatjes. Meng met 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.
  2. Snijd de Romeinse sla in de lengte in vier. Laat de kern eraan zodat de bladeren samen blijven.
  3. Bestrijk de snijkanten van de sla met olijfolie en bestrooi licht met zout.
  4. Grill de sla in een hete grillpan, snijkant naar beneden, gedurende 3 à 4 minuten tot je mooie grillstrepen ziet. Draai kort om voor extra garing, maar zorg dat de sla beetgaar blijft.
  5. Leg per persoon een halve gegrilde Romeinse sla op een bord. Verdeel de gemarineerde tomaatjes erover.
  6. Scheur de burrata in stukken en leg deze bovenop of naast de sla.
  7. Druppel wat balsamicoazijn over het geheel.
  8. Werk af met verse basilicum en geroosterde pijnboompitten. Serveer eventueel met brood.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Innersparkle.