Ingrediënten
- 1 Romeinse sla
- 200 gram kerstomaatjes
- 1 bol burrata
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- Peper en zout
- Verse basilicum (ter afwerking)
- Geroosterde pijnboompitten (ter afwerking)
Bereiding
- Halveer de kerstomaatjes. Meng met 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.
- Snijd de Romeinse sla in de lengte in vier. Laat de kern eraan zodat de bladeren samen blijven.
- Bestrijk de snijkanten van de sla met olijfolie en bestrooi licht met zout.
- Grill de sla in een hete grillpan, snijkant naar beneden, gedurende 3 à 4 minuten tot je mooie grillstrepen ziet. Draai kort om voor extra garing, maar zorg dat de sla beetgaar blijft.
- Leg per persoon een halve gegrilde Romeinse sla op een bord. Verdeel de gemarineerde tomaatjes erover.
- Scheur de burrata in stukken en leg deze bovenop of naast de sla.
- Druppel wat balsamicoazijn over het geheel.
- Werk af met verse basilicum en geroosterde pijnboompitten. Serveer eventueel met brood.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Innersparkle.