Ingrediënten
- 500 gram Belorta witte asperges
- 750 ml water
- 40 gram boter
- stukje foelie
- 1 eetlepel olijfolie
- 50 gram room
- bieslook
Bereiding
- Schil de asperges en hou de schillen bij.
- Snij de kopjes eraf en hou deze apart voor de garnering later.
- warm het water op met boter en foelie en de schillen. Laat het net niet koken en laat de schillen een twintig à dertig minuten goed trekken.
- Zeef de bouillon en laat deze nu wel koken.
- Voeg de gehalveerde kopjes toe en laat deze drie minuten meekoken. Haal ze eruit en laat afkoelen en hou apart voor de afwerking.
- Voeg de overige asperges toe aan de bouillon en laat 30 minuten koken tot de stukjes zacht zijn.
- Mix de soep helemaal glad. laat afkoelen.
- Voeg aan de koude soep dan de olijfolie en de room toe en mix alles nog is goed. De soep is nu klaar om te serveren.
- Serveer in borden en leg de kopjes in het midden en werk af met versnipperde bieslook.
Tip: als je de asperges niet onmiddellijk bereidt, wikkel je ze in een vochtige doek. Zo kan je ze maximum 3 dagen bewaren in de koelkast.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Stefaan De Winter.