Ingrediënten

  • 500 gram Belorta witte asperges
  • 750 ml water
  • 40 gram boter
  • stukje foelie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 gram room
  • bieslook

Bereiding

  1. Schil de asperges en hou de schillen bij.
  2. Snij de kopjes eraf en hou deze apart voor de garnering later.
  3. warm het water op met boter en foelie en de schillen. Laat het net niet koken en laat de schillen een twintig à dertig minuten goed trekken.
  4. Zeef de bouillon en laat deze nu wel koken.
  5. Voeg de gehalveerde kopjes toe en laat deze drie minuten meekoken. Haal ze eruit en laat afkoelen en hou apart voor de afwerking.
  6. Voeg de overige asperges toe aan de bouillon en laat 30 minuten koken tot de stukjes zacht zijn.
  7. Mix de soep helemaal glad. laat afkoelen.
  8. Voeg aan de koude soep dan de olijfolie en de room toe en mix alles nog is goed. De soep is nu klaar om te serveren.
  9. Serveer in borden en leg de kopjes in het midden en werk af met versnipperde bieslook.

Tip: als je de asperges niet onmiddellijk bereidt, wikkel je ze in een vochtige doek. Zo kan je ze maximum 3 dagen bewaren in de koelkast.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Stefaan De Winter.