Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 25 gram rucola
  • 50 gram feta
  • 2 eetlepels walnoten
  • 100 gram yoghurt
  • 175 gram zelfrijzende bloem
  • 1 blik kikkererwten (400 gram, uitgelekt en gespoeld)
  • 2 eetlepels tahin
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels citroensap
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels water
  • snufje zout
  • (optioneel) scheutje honing

Bereiding

  1. Meng yoghurt, bloem en een snufje zout tot een soepel deeg. Kneed kort en laat 10 minuten rusten.
  2. Snijd intussen de aubergine in fijne plakjes en bestrijk ze licht met olijfolie.
  3. Verdeel het deeg in 4 stukjes en rol uit tot ovale broodjes.
  4. Verhit een pan met wat olijfolie en bak de flatbreads 2–3 minuten per kant tot goudbruin.
  5. Maak de hummus: mix de kikkererwten, tahin, knoflook, citroensap, olijfolie en zout met een blender of staafmixer. Voeg beetje bij beetje water toe tot je een gladde, romige hummus krijgt. Proef en kruid bij.
  6. Grill de aubergineplakjes in een grillpan 3–4 minuten per kant tot ze zacht en goudbruin zijn.
  7. Besmeer de flatbreads royaal met hummus. Verdeel de rucola, gegrilde aubergine en verkruimelde feta erover.
  8. Werk af met walnoten en eventueel een drupje honing.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Innersparkle.