Ingrediënten

  • 4 flatbreads
  • 2 aubergines van BelOrta, in dunne plakjes
  • 150g rucola
  • 250g volle yoghurt (Labneh)
  • 100g granaatappelpitjes
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper, naar smaak
  • olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de aubergines in partjes. Besprenkel ze met zout en laat ze 2 uur in een vergiet rusten. Spoel de aubergines en dep droog.
  2. Kruid de aubergines met peper, zout en komijn en besprenkel met olijfolie. Gril ze in een grillpan en leg ze daarna in een ovenschaal. Gaar 15-20 minuten verder in de oven tot het vruchtvlees mooi zacht is.
  3. Haal de pitjes uit de granaatappel. Breng de labneh op smaak met een geperst teentje knoflook, peper en zout.
  4. Leg het flatbread op een serveerschaal, lepel er de labneh over, leg de plakjes aubergine en rucola er vervolgens op en strooi er de granaatappelpitjes over. Werk eventueel af met wat verse peterselie of koriander.

Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Dorien Scheyvaerts (@dorienscheyvaerts)