Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 BelOrta aubergine
- 1 BelOrta courgette
- 1/2 BelOrta komkommer
- 1 BelOrta tomaat
- Tortilla's van Santa Maria
- Santa Maria Fajita seasoning
- Olijfolie
- Basilicum
- 3 el volle plattekaas
- 120 g gedroogde chorizoworst
Bereiding
- Pel de ui en hak hem in grove stukken.
- Doe een flinke scheut olijfolie in een stoofpot en fruit de ui op middelhoog vuur glazig.
- Pel intussen de knoflook en hak fijn, snijd de courgette en aubergine in stukjes. Voeg de knoflook en groenten toe aan de ui. Breng op smaak met ruim fajitakruiden, ongeveer een half pakje.
- Roer goed door en laat ongeveer 10 minuten zachtjes sudderen onder deksel.
- Maak intussen de raita. Snijd de komkommer en tomaat in blokjes. Meng ze in een kommetje en voeg de volle plattekaas toe. Breng op smaak met ongeveer 2 el fijngehakte basilicum.
- Snijd de chorizo in halve maantjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en bak de chorizostukjes knapperig in ongeveer 5 minuten op hoog vuur.
- Doe ondertussen de aubergine en courgette in de hakmolen van je mixer en maal het tot een smeuïge spread. Breng indien nodig op smaak met wat extra fajitakruiden.
- Beleg de tortilla's van Santa Maria met een ruime lepel van de spread, voeg daar de raita aan toe en garneer tot slot met de knapperige chorizo, extra basilicum en naar smaak nog wat kruiden. Rol op en geniet ervan!