Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 2 uien
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode chilipeper, ontpit en fijngehakt
  • snufje kaneel
  • 30 g bruine suiker
  • 8 eetlepels balsamicoazijn
  • 4 eetlepels water
  • 8 sneden zuurdesembrood
  • 250 g roquefortkaas
  • 2 Conference peren
  • klontje boter

Bereiding

  1. Maak eerst het uienkonfijt. Pel de uien en hak ze fijn. Doe de olijfolie in een kookpot en als die warm is voeg dan de uien toe. Meng er de chilipeper door.
  2. Roer even en zet dan je vuur op een lage stand. Zet het deksel op je pot en laat de uien zo 30 minuten sudderen en garen. Roer af en toe.
  3. Voeg na 30 minuten de kaneel, bruine suiker, de balsamicoazijn en het water toe aan de uien. Meng goed en zet je vuur nog ietsje lager. Laat de uien zo nog een uurtje zacht pruttelen en karamelliseren.
  4. Maak nu de croques. Schil de peren en snijd in dunne plakjes. Besmeer de sneden brood royaal met de roquefortkaas en beleg met plakjes peer. Werk af met een eetlepel van het uienkonfijt. Bak de croques in een goed warme pan in wat boter.