Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 liter water
  • 2 blokjes groentebouillon
  • enkele blaadjes verse basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding

  1. Verhit een flinke scheut olijfolie in een kookpot op een matig vuur.
  2. Pel de ui en de knoflook en snij ze in fijne stukjes. Voeg ze toe aan de kookpot en stoof enkele minuten aan.
  3. Snij ondertussen de uiteinden van de courgettes weg en de rest van de courgettes in blokjes. Voeg ze bij in de kookpot en laat opnieuw enkele minuten aanstoven.
  4. Leg de bouillonblokjes en basilicumblaadjes boven op de gestoofde groenten en giet het water erbij.
  5. Breng het vuur naar een hoge stand en laat het geheel minimum 20 minuten doorkoken.
  6. Haal de kookpot van het vuur en mix de soep glad met de staafmixer.
  7. Kruid af met peper en zout naar smaak en serveer!

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.