Ingrediënten
- 2 courgettes
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 1 liter water
- 2 blokjes groentebouillon
- enkele blaadjes verse basilicum
- peper en zout
- olijfolie
Bereiding
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een kookpot op een matig vuur.
- Pel de ui en de knoflook en snij ze in fijne stukjes. Voeg ze toe aan de kookpot en stoof enkele minuten aan.
- Snij ondertussen de uiteinden van de courgettes weg en de rest van de courgettes in blokjes. Voeg ze bij in de kookpot en laat opnieuw enkele minuten aanstoven.
- Leg de bouillonblokjes en basilicumblaadjes boven op de gestoofde groenten en giet het water erbij.
- Breng het vuur naar een hoge stand en laat het geheel minimum 20 minuten doorkoken.
- Haal de kookpot van het vuur en mix de soep glad met de staafmixer.
- Kruid af met peper en zout naar smaak en serveer!
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met The Cooking Nurse.