Ingrediënten
Voor de pancakes
- 1 courgette
- 1 ei
- 1 el maple syrup
- 1 el zonnebloemolie
- 2 el Griekse yoghurt
- 2 el melk
- 100 gr zelfrijzende bloem
- 1 tl bakpoeder
- Flinke snuif kaneel
- Boter of andere vetstof (om te bakken)
Voor de afwerking
- 1 bakje aardbeien, in stukjes gesneden
- 4 el Griekse yoghurt
- 1 citroen, de zeste
- 1 el honing
- 1 hand pistache nootjes, grof gehakt
Bereiding
- Rasp de courgette met een wortelrasp.
- Doe het ei, de maple syrup, zonnebloemolie, Griekse yoghurt en melk in een grote kom en mix tot een egaal beslag.
- Voeg dan de bloem en het bakpoeder toe aan het beslag samen met de kaneel en mix nog even door.
- Roer met een spatel de courgette onder het beslag. Verhit wat vetstof in een pan en bak pancakes uit het beslag.
- Maak ondertussen de topping. Meng hiervoor de Griekse yoghurt met honing en citroenzeste. Snijd de aardbeien in partjes.
- Werk de stapel pancakes af met de citroen-yoghurt, aardbeien en pistachenootjes.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Silke Van Engeland.