Ingrediënten

Voor de pancakes

  • 1 courgette
  • 1 ei
  • 1 el maple syrup
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 el melk
  • 100 gr zelfrijzende bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • Flinke snuif kaneel
  • Boter of andere vetstof (om te bakken)

Voor de afwerking

  • 1 bakje aardbeien, in stukjes gesneden
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 citroen, de zeste
  • 1 el honing
  • 1 hand pistache nootjes, grof gehakt

Bereiding

  1. Rasp de courgette met een wortelrasp.
  2. Doe het ei, de maple syrup, zonnebloemolie, Griekse yoghurt en melk in een grote kom en mix tot een egaal beslag.
  3. Voeg dan de bloem en het bakpoeder toe aan het beslag samen met de kaneel en mix nog even door.
  4. Roer met een spatel de courgette onder het beslag. Verhit wat vetstof in een pan en bak pancakes uit het beslag.
  5. Maak ondertussen de topping. Meng hiervoor de Griekse yoghurt met honing en citroenzeste. Snijd de aardbeien in partjes.
  6. Werk de stapel pancakes af met de citroen-yoghurt, aardbeien en pistachenootjes.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Silke Van Engeland.