Ingrediënten

  • 400 g snijbonen

  • 2 kalfslapjes

  • 2 sneden beenham

  • 2 sneden half belegen kaas

  • 4 eetlepels bloem

  • 4 eetlepels broodkruim

  • 1 eetlepel tijmblaadjes

  • 4 blaadjes salie, fijngehakt

  • 1 ei

  • boter

  • 2 zoete aardappelen, in partjes snijden (met schil)

  • scheutje olijfolie

  • zwarte peper

  • (Gerookt) paprikapoeder

  • zeezout en zwarte peper

  • 1 ui

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de zoete aardappelen, dep droog en snijd in frietjes.
  3. Verdeel de zoete aardappel op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, zwarte peper, paprikapoeder en zout.
  4. Meng goed en bak gedurende 25 à 30 min in de oven. Schep geregeld eens om.
  5. Leg de kalfslapjes op een plank en bedek met folie. Klop of plet ze wat tot ze dunner worden, vb. met een vleeshamer of deegrol.
  6. Beleg de kalfslapjes telkens met een sneetje ham en een snede kaas. Rol ze op en maak ze vast met een houten prikker.
  7. Meng de salie en de tijmblaadjes met het broodkruim in een diep bord. Doe de bloem in een ander diep bord en klop het ei los in een derde bord.
  8. Rol de cordon bleus eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het broodkruim met de kruiden. Kruid bij met peper en zout.
  9. Verwarm je oven op 180°. Om de cordon bleus te bakken gebruik je best een anti-kleefpan. Doe een klont boter in die pan en bak er de cordon bleus ongeveer 5 minuten tot ze mooi gekleurd zijn. Laat de cordon bleus nog zo’n 10 minuten verder garen in de oven.
  10. Spoel de snijbonen en snijd ze in fijne stukjes.
  11. Kook ze 5 minuten gaar in zout water. Laat ze daarna schrikken onder koud water.
  12. Snipper de ui en de laatste teen knoflook fijn en stoof glazig in wat boter. Stoof de stukjes snijboon zo’n 2 minuten kort maar krachtig mee. Kruid met peper en wat zout. Meng de krieltjes met de snijbonen.
  13. Serveer de cordon bleu met de zoete aardappelfrietjes en de snijbonen.