Ingrediënten
400 g snijbonen
2 kalfslapjes
2 sneden beenham
2 sneden half belegen kaas
4 eetlepels bloem
4 eetlepels broodkruim
1 eetlepel tijmblaadjes
4 blaadjes salie, fijngehakt
1 ei
boter
2 zoete aardappelen, in partjes snijden (met schil)
scheutje olijfolie
zwarte peper
(Gerookt) paprikapoeder
zeezout en zwarte peper
1 ui
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180° en bedek een bakplaat met bakpapier.
- Was de zoete aardappelen, dep droog en snijd in frietjes.
- Verdeel de zoete aardappel op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, zwarte peper, paprikapoeder en zout.
- Meng goed en bak gedurende 25 à 30 min in de oven. Schep geregeld eens om.
- Leg de kalfslapjes op een plank en bedek met folie. Klop of plet ze wat tot ze dunner worden, vb. met een vleeshamer of deegrol.
- Beleg de kalfslapjes telkens met een sneetje ham en een snede kaas. Rol ze op en maak ze vast met een houten prikker.
- Meng de salie en de tijmblaadjes met het broodkruim in een diep bord. Doe de bloem in een ander diep bord en klop het ei los in een derde bord.
- Rol de cordon bleus eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door het broodkruim met de kruiden. Kruid bij met peper en zout.
- Verwarm je oven op 180°. Om de cordon bleus te bakken gebruik je best een anti-kleefpan. Doe een klont boter in die pan en bak er de cordon bleus ongeveer 5 minuten tot ze mooi gekleurd zijn. Laat de cordon bleus nog zo’n 10 minuten verder garen in de oven.
- Spoel de snijbonen en snijd ze in fijne stukjes.
- Kook ze 5 minuten gaar in zout water. Laat ze daarna schrikken onder koud water.
- Snipper de ui en de laatste teen knoflook fijn en stoof glazig in wat boter. Stoof de stukjes snijboon zo’n 2 minuten kort maar krachtig mee. Kruid met peper en wat zout. Meng de krieltjes met de snijbonen.
- Serveer de cordon bleu met de zoete aardappelfrietjes en de snijbonen.