Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 1 grote bol of 2 kleine bollen mozzarella
  • 125 g grijze garnalen
  • 1 handje rucola
  • Olijfolie

Voor de tomatenvinaigrette:

  • 3 rijpe tomaten, in grote stukken
  • 1 dikke teen look
  • 1 el sherry
  • 1 el balsamico
  • 6 el goeie olijfolie
  • Zeezout

Bereiding

  1. Snij de tomaten in dunne plakjes. Gebruik hiervoor een scherp mes of beter nog, een mandoline als je die hebt.
  2. Besprenkel de borden met een beetje olijfolie en schik de plakjes tomaat hierop.
  3. Mix alle ingrediënten voor de vinaigrette samen in de blender of met de staafmixer. Leng indien nodig aan met wat water.
  4. Schik in het midden van het bord een handje rucola.
  5. Strooi de garnalen over het gerecht.
  6. Scheur de burrata of mozzarella in stukken en verdeel over de tomaten.
  7. Verdeel de tomatenvinaigrette over de carpaccio.