Ingrediënten
- 4 tomaten
- 1 grote bol of 2 kleine bollen mozzarella
- 125 g grijze garnalen
- 1 handje rucola
- Olijfolie
Voor de tomatenvinaigrette:
- 3 rijpe tomaten, in grote stukken
- 1 dikke teen look
- 1 el sherry
- 1 el balsamico
- 6 el goeie olijfolie
- Zeezout
Bereiding
- Snij de tomaten in dunne plakjes. Gebruik hiervoor een scherp mes of beter nog, een mandoline als je die hebt.
- Besprenkel de borden met een beetje olijfolie en schik de plakjes tomaat hierop.
- Mix alle ingrediënten voor de vinaigrette samen in de blender of met de staafmixer. Leng indien nodig aan met wat water.
- Schik in het midden van het bord een handje rucola.
- Strooi de garnalen over het gerecht.
- Scheur de burrata of mozzarella in stukken en verdeel over de tomaten.
- Verdeel de tomatenvinaigrette over de carpaccio.