Ingrediënten
- 1 groene courgette
- 1 gele courgette
- 2 eetlepels citroensap
- 320 g geelvintonijn
- 6 tomaten
- 1 soeplepel Parmezaanschilfers
- 1 theelepel pijnboompitten
- 1 eetlepel sojasaus
- een paar basilicumblaadjes
- 6 eetlepels olijfolie
- een snuifje fleur de sel
- een snuifje Espelette peper
Bereiding
- Snijd de courgettes heel fijn met een mandoline.
- Meng het citroensap, de olijfolie, het zout en de Espelette peper en laat gedurende 10 minuten marineren.
- Snijd de tonijn in grove stukken.
- Rooster de pijnboompitten.
- Snijd de tomaten in kleine stukjes.
- Doe de tonijn, de tomaten, de pijnboompitten, de Parmezaanse kaas, de sojasaus en een eetlepel citroensap in een grote kom. Proef het mengsel en pas aan indien nodig.
- Schik de courgette in een rozet, afwisselend een geel en een groen courgetteplakje. Plaats in het midden van het bord de tonijntartaar. Werk af met wat basilicumblaadjes.