Ingrediënten

  • 1 groene courgette
  • 1 gele courgette
  • 2 eetlepels citroensap
  • 320 g geelvintonijn
  • 6 tomaten
  • 1 soeplepel Parmezaanschilfers
  • 1 theelepel pijnboompitten
  • 1 eetlepel sojasaus
  • een paar basilicumblaadjes
  • 6 eetlepels olijfolie
  • een snuifje fleur de sel
  • een snuifje Espelette peper

Bereiding

  1. Snijd de courgettes heel fijn met een mandoline.
  2. Meng het citroensap, de olijfolie, het zout en de Espelette peper en laat gedurende 10 minuten marineren.
  3. Snijd de tonijn in grove stukken.
  4. Rooster de pijnboompitten.
  5. Snijd de tomaten in kleine stukjes.
  6. Doe de tonijn, de tomaten, de pijnboompitten, de Parmezaanse kaas, de sojasaus en een eetlepel citroensap in een grote kom. Proef het mengsel en pas aan indien nodig.
  7. Schik de courgette in een rozet, afwisselend een geel en een groen courgetteplakje. Plaats in het midden van het bord de tonijntartaar. Werk af met wat basilicumblaadjes.