Ingrediënten

  • 1 BelOrta broccoli
  • 1 portie bladerdeeg
  • 200 g gerookte zalm
  • 50 g gemalen kaas
  • 2 dl room
  • 2 eieren
  • 1 handvol versnipperde verse dille
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180°.
  2. Haal de rol bladerdeeg uit de ijskast en laat even rusten.
  3. Maak de broccoli schoon, snij de roosjes van de stam, schil de stam en snij de roosjes en de stam grof. Doe olijfolie in een pan en roerbak de broccoli gedurende 5 min.
  4. Snij de zalm in fijne reepjes. Neem de pan van het vuur en voeg de gerookte zalm toe.
  5. Rol het bladerdeeg uit en leg het in een taartschotel. Prik met een vork enkele gaatjes in het bladerdeeg.
  6. Meng de eieren, de room en de gemalen kaas goed samen en kruid af met peper en zout. Let op met het zout, gerookte zalm is namelijk al heel erg zout.
  7. Verdeel de gestoofde broccoli met de gerookte zalm over de taartboden en overgiet met het eiermengsel.
  8. Zet de quiche in de oven voor 40 à 50 minuten.
  9. Haal uit de oven, bestrooi met wat verse dille en dien onmiddellijk op met bijvoorbeeld een slaatje.