Ingrediënten

Miso gelakte krokante aubergineplakken

  • 1 aubergine
  • 2 el misopasta
  • 2 el sesamolie
  • 40 g bloem
  • eiwit van 2 eieren
  • 80 g panko
  • 3 el sesamzaadjes
  • 1 dl arachideolie
  • 2 lente-uien, fijngehakt
  • keukenpapier

Bloemkoolpuree met rozemarijn

  • 1 bloemkool
  • 50 g boter
  • 1 kl nootmuskaat
  • zout, zwarte peper
  • 2 teentjes look
  • 1 el gedroogde rozemarijn

Bereiding

Miso gelakte krokante aubergineplakken

  1. Spoel de aubergine, dep droog en snijd in plakken van ongeveer ½ cm dik.
  2. Doe de misopasta in een kommetje en meng met de sesamolie.
  3. Doe de bloem in een diep bord, de eiwitten in een tweede diep bord en de panko in een derde.
  4. Meng de sesamzaadjes door de panko.
  5. Bestrijk elke aubergineplak aan beide kanten met het misomengsel. Wentel door de bloem, vervolgens door het eiwit en de panko met de sesamzaadjes.
  6. Verhit de arachideolie in een pan op middelhoog vuur en bak de aubergineplakken ongeveer 1 min. aan elke kant tot ze goudbruin zijn.
  7. Schep voorzichtig uit de pan en laat kort uitlekken op keukenpapier. Leg op een serveerschaal en besprenkel met de lente-ui.

Bloemkoolpuree met rozemarijn

  1. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Zet een grote kookpot op het vuur, doe de roosjes in de pot en zet onder water. Kruid met peper. Laat het water 10 minuten koken tot de roosjes zacht zijn. Dat kan je testen door er met een vork in te prikken: als ze zacht zijn, glijden ze makkelijk van je vork.
  2. Giet af en doe de roosjes opnieuw in de pot. Voeg de boter, nootmuskaat, het zout en de peper toe en mix met een staafmixer tot puree. Pel en plet de look en voeg samen met de rozemarijn toe aan de puree.
  3. Kruid naar wens nog bij met zout en zwarte peper.

Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Foodbag