Ingrediënten

  • 1 bussel radijzen
  • 1 ei
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 120 ml melk
  • klontje boter
  • 3 eetlepels plattekaas
  • 3 eetlepels zure room
  • 3 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 2 eetlepels fijngehakte dille
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • sap van 1/2de citroen
  • cayennepeper
  • zout
  • 140 g gerookte heilbot
  • foreleitjes

Bereiding

  1. Doe de bloem in een mengkom en maak een kuiltje in het midden.
  2. Doe er het ei en de olijfolie in. Meng zacht met een garde en voeg geleidelijk aan de melk toe tot je een stevig vloeiend beslag krijgt.
  3. Doe wat boter in een koekenpan.
  4. Als deze warm is bak dan de blini’s goudbruin, ongeveer 1 minuut aan elke kant.
  5. Gebruik 1 eetlepel beslag per blini. Je kan ongeveer 12 blini’s maken. Laat de blini’s afkoelen en maak intussen de kruidenkaas.
  6. Was de radijsjes en snijd ze in kleine stukjes. Doe de plattekaas en zure room in een mengkom.
  7. Voeg de dille, de bieslook, het citroensap en de radijsjes toe. Breng op smaak met een snufje zout.
  8. Beleg de blini’s telkens met een plakje gerookte heilbot.
  9. Schep er een grote theelepel van de kruidenkaas op, werk af met wat cayennepeper en foreleitjes. Heerlijk als aperitiefhapje of voorgerecht!