Ingrediënten
- 1 bussel radijzen
- 1 ei
- 1 eetlepel olijfolie
- 120 ml melk
- klontje boter
- 3 eetlepels plattekaas
- 3 eetlepels zure room
- 3 eetlepels fijngehakte bieslook
- 2 eetlepels fijngehakte dille
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- sap van 1/2de citroen
- cayennepeper
- zout
- 140 g gerookte heilbot
- foreleitjes
Bereiding
- Doe de bloem in een mengkom en maak een kuiltje in het midden.
- Doe er het ei en de olijfolie in. Meng zacht met een garde en voeg geleidelijk aan de melk toe tot je een stevig vloeiend beslag krijgt.
- Doe wat boter in een koekenpan.
- Als deze warm is bak dan de blini’s goudbruin, ongeveer 1 minuut aan elke kant.
- Gebruik 1 eetlepel beslag per blini. Je kan ongeveer 12 blini’s maken. Laat de blini’s afkoelen en maak intussen de kruidenkaas.
- Was de radijsjes en snijd ze in kleine stukjes. Doe de plattekaas en zure room in een mengkom.
- Voeg de dille, de bieslook, het citroensap en de radijsjes toe. Breng op smaak met een snufje zout.
- Beleg de blini’s telkens met een plakje gerookte heilbot.
- Schep er een grote theelepel van de kruidenkaas op, werk af met wat cayennepeper en foreleitjes. Heerlijk als aperitiefhapje of voorgerecht!