Ingrediënten

  • BelOrta frambozen
  • BelOrta kersen
  • BelOrta aardbeien
  • BelOrta braambessen
  • BelOrta blauwe bessen
  • BelOrta rode bessen
  • 140 gr amandelmeel
  • 200 g havermeel
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
  • 2 eieren
  • 75 g boter
  • 250 g mascarpone
  • 250 g platte kaas
  • 1 eetlepel honing
  • 1 vanillestokje
  • zout

Bereiding

Voor de taartbodem

  1. Verwarm de oven op 180 °C.
  2. Meng het amandelmeel, het havermeel en de speculaaskruiden in een grote kom.
  3. Voeg de kokosbloesemsuiker en een snuifje zout toe. Meng alles goed.
  4. Klop de eieren los, smelt de boter en voeg ze beide bij de droge ingrediënten.
  5. Meng het geheel enkele minuten met je handen tot een egaal deeg.
  6. Vet een springvorm in met wat boter en bekleed de bodem van de vorm met bakpapier.
  7. Verspreid het deeg over de bodem. Duw het deeg aan de randen een beetje omhoog.
  8. Zet de taartbodem 12 minuten in de voorverwarmde oven. Laat hem daarna afkoelen.

Voor de vulling

  1. Meng de mascarpone en de platte kaas in kom.
  2. Voeg de honing en de zaadjes van het vanillestokje toe. Roer alles goed.

Voor de afwerking

  1. Haal de taartbodem uit de vorm en leg hem op een bord.
  2. Verspreid het mascarponemengsel op de taartbodem.
  3. Versier de taart met het fruit.