Ingrediënten
- BelOrta frambozen
- BelOrta kersen
- BelOrta aardbeien
- BelOrta braambessen
- BelOrta blauwe bessen
- BelOrta rode bessen
- 140 gr amandelmeel
- 200 g havermeel
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
- 2 eieren
- 75 g boter
- 250 g mascarpone
- 250 g platte kaas
- 1 eetlepel honing
- 1 vanillestokje
- zout
Bereiding
Voor de taartbodem
- Verwarm de oven op 180 °C.
- Meng het amandelmeel, het havermeel en de speculaaskruiden in een grote kom.
- Voeg de kokosbloesemsuiker en een snuifje zout toe. Meng alles goed.
- Klop de eieren los, smelt de boter en voeg ze beide bij de droge ingrediënten.
- Meng het geheel enkele minuten met je handen tot een egaal deeg.
- Vet een springvorm in met wat boter en bekleed de bodem van de vorm met bakpapier.
- Verspreid het deeg over de bodem. Duw het deeg aan de randen een beetje omhoog.
- Zet de taartbodem 12 minuten in de voorverwarmde oven. Laat hem daarna afkoelen.
Voor de vulling
- Meng de mascarpone en de platte kaas in kom.
- Voeg de honing en de zaadjes van het vanillestokje toe. Roer alles goed.
Voor de afwerking
- Haal de taartbodem uit de vorm en leg hem op een bord.
- Verspreid het mascarponemengsel op de taartbodem.
- Versier de taart met het fruit.