Ingrediënten
- 2 aubergines
- 250 g gemengd gehakt
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 800 g tomatenblokjes
- 20 kerstomaatjes
- enkele takjes peterselie
- 2 blaadjes laurier
- 2 takjes verse tijm
- olijfolie
- paprikapoeder
- vers gemalen peper
- zout
Bereiding
- Snipper de sjalotten fijn en fruit ze aan in wat olijfolie, pers dan de teentjes look erbij en laat even mee fruiten. Voeg de tomatenblokjes toe samen met de kerstomaatjes. Bind de peterselie, de tijm en de laurier samen tot een kruidentuiltje en leg dit bij in de saus. Laat de saus ongeveer 15 minuten pruttelen op zacht vuur en kruid naar smaak met vers gemalen peper en zout. Verwijder het kruidentuiltje.
- Snijd ondertussen de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer een halve centimeter. Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat ze ongeveer 15 minuten rusten (het zout zal ervoor zorgen dat er vocht uit de aubergine komt waardoor je straks een lekkerder eindresultaat zal hebben). Spoel de plakken aubergine daarna grondig af en dep ze goed droog.
- Bak de plakken aubergine in wat olijfolie aan beide kanten ongeveer 2 minuten en haal ze dan uit de pan.
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Kruid het gehakt met paprikapoeder, peper en zout. Maak kleine worstjes van het gehakt en leg deze telkens op het begin van een plakje aubergine. Rol de plakjes op en zet ze eventueel vast met een prikkertje.
- Giet de tomatensaus in een ovenschotel en zet de auberginerolletjes in de saus. Zet de schotel 20 minuten in de oven totdat het gehakt gaar is.
- Werk af met een een beetje peterselie.
Tip
Als de plakken aubergine te klein zouden zijn om een rolletje te maken, kan je 2 plakken per rolletje gebruiken.
Benieuwd naar snijtips? Lees onze blog!
Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Kathleen Brenders (@metvijfaantafel)