Ingrediënten
- 2 BelOrta aubergines
- olijfolie
- 20-tal eetlepels tomatensaus
- 150 g provolone (in schijfjes)
- 1 handvol kerstomaatjes
- 400 g jonge spinazie
- boter
- 1/2 bosje basilicum
- zeezout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Was de aubergines. Snijd ze in de lengte in repen van 1/2 cm dik.
- Doe zout op de aubergines en besprenkel ze met olijfolie.
- Leg de aubergines op een vel bakpapier op een bakplaat en zet ze 10 minuten in de oven.
- Draai de aubergines om en zet ze nog 5 minuten in de oven.
- Snijd de provolone in stukjes en de kerstomaatjes in tweeën.
- Bak de spinazie in boter tot hij geslonken is.
- Haal de aubergines uit de oven en verwijder het zeezout door ze kort af te spoelen en goed af te deppen. Het zout heeft de aubergines boterzacht gemaakt, dus zijn taak is vervuld.
- Verhoog de oventemperatuur tot 210 °C.
- Lepel de tomatensaus op de aubergines en beleg met de spinazie, de kerstomaatjes en de provolone.
- Zet de aubergines in de oven tot de provolone gesmolten is.
- Haal de auberginepizza’s uit de oven en werk af met basilicum.
Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Jasper Dult (@jasperdult)