Ingrediënten
- bakje snoeptomaatjes BelOrta (die zijn lekker zoet, en dat mag in combinatie met de balsaminco azijn)
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 5 tenen look geperst
- 2 aubergines BelOrta
- basilicum naar believen
- 1 burrata
- olijfolie
- zout en peper
- za’atar kruiden van Mill&Mortar
Bereiding
Bereiding tomaten:
- Leg de tomaatjes in een BBQ bestendig schaaltje.
- Voeg er de knoflookpasta aan toe.
- Voeg een goede scheut olijfolie toe.
- Voeg 2 eetlepels balsamico azijn toe.
- Laat deze garen tot ze wat barsten of platter worden.
Bereiding aubergines:
- Snij de boven- en onderkant van de aubergine af.
- Snij de aubergine in rondjes van een centimeter dik.
- Bestrijk de beide kanten goed met olijfolie.
- Breng op smaak met zout & peper.
- Grill ze langs beide kanten.
Dresseren:
- Leg de aubergines op een groot bord naast elkaar.
- Leg de tomaten daarop.
- Trek de burrata in stukken en leg deze er ook bij op.
- Werk af met basilicum en strooi wat za’atar kruiden over het geheel.
Als Stefaan hier iets van vlees zou bij serveren dan zou hij gewoon gaan voor een classic Merguez worstje. Matched perfect bij dit gerecht.
Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Stefaan De Winter (Blogvivant)