Ingrediënten

  • 2 BelOrta aubergines
  • Een halve gele ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300g kalkoengehakt
  • 1/2 potje tomatenpuree
  • 1/2 zakje ras-el-hanout
  • Granaatappel
  • Bio munt
  • 100g bio getakaas
  • Olijfolie
  • Zout en zwarte peper
  • Bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de aubergine overlangs doormidden en maak inkepingen zoals op de foto. Schik de aubergine met de snijkant naar boven op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met zout en zwarte peper. Plaats de bakplaat 25-30 min. in de voorverwarmde oven.
  3. Hak de ui en knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui samen met de knoflook tot de ui glazig is. Voeg het gehakt toe en bak rul in zo'n 5-8 min. Breng op smaak met de tomatenpuree en ras-el-hanout. Schep alles goed onder elkaar. Voeg een scheutje water toe zodat je een sausje krijgt.
  4. Granaatappel: klop met een houten lepel rondomrond op de granaatappel (op die manier komen de pitjes gemakkelijk los). Snijd horizontaal doormidden, haal de pitjes eruit.
  5. Hak de munt fijn. Snijd de getakaas in blokjes.
  6. Haal de auberginehelften uit de oven en serveer ze samen met het gehakt in tomatensaus. Werk af met de granaatappelpitten, de getakaas en de munt.

Smakelijk!

Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Foodbag