Ingrediënten

  • 20 witte BelOrta asperges
  • 4 bolletjes burrata
  • 500g kerstomaten (in diverse kleuren)
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 4 el amandelen (gehakt)
  • 1 kl korianderzaadjes
  • 1 kl venkelzaadjes
  • 1 handje basilicum
  • olijfolie
  • fleur de sel
  • peper

Bereiding

  1. Schil de asperges en blancheer ze 8 à 12 minuten in gezouten water. Laat goed uitlekken op keukenpapier.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Snij de kerstomaatjes in de helft en leg ze op een ovenplaat met bakpapier. Snipper de knoflook, tijm- en rozemarijnblaadjes fijn en meng met 50 ml olijfolie onder de koriander- en venkelzaadjes. Sprenkel dit over de kerstomaatjes, kruid nog met peper en fleur de sel.
  4. Zet dit gedurende 15 à 18 minuten in de voorverwarmde oven. Roer het regelmatig om. Doe de tomaatjes in een bokaaltje of kommetje en sprenkel er nog wat olijfolie over.
  5. Rooster de gehakte amandelen in een pan en voeg op het laatst ook de gepofte quinoa toe.
  6. Wentel de asperges door een beetje olijfolie en gril ze in een hete grillpan. Kruid met peper en zout.
  7. Verdeel de asperges en burrata over een bord. Lepel er de gekonfijte tomaatjes met de olijfolie over. Werk af met de amandel-quinoacrumble en wat basilicum.

Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Dorien Scheyvaerts.