Ingrediënten
- 20 witte BelOrta asperges
- 4 bolletjes burrata
- 500g kerstomaten (in diverse kleuren)
- 4 teentjes knoflook
- 1 takje tijm
- 1 takje rozemarijn
- 4 el amandelen (gehakt)
- 1 kl korianderzaadjes
- 1 kl venkelzaadjes
- 1 handje basilicum
- olijfolie
- fleur de sel
- peper
Bereiding
- Schil de asperges en blancheer ze 8 à 12 minuten in gezouten water. Laat goed uitlekken op keukenpapier.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snij de kerstomaatjes in de helft en leg ze op een ovenplaat met bakpapier. Snipper de knoflook, tijm- en rozemarijnblaadjes fijn en meng met 50 ml olijfolie onder de koriander- en venkelzaadjes. Sprenkel dit over de kerstomaatjes, kruid nog met peper en fleur de sel.
- Zet dit gedurende 15 à 18 minuten in de voorverwarmde oven. Roer het regelmatig om. Doe de tomaatjes in een bokaaltje of kommetje en sprenkel er nog wat olijfolie over.
- Rooster de gehakte amandelen in een pan en voeg op het laatst ook de gepofte quinoa toe.
- Wentel de asperges door een beetje olijfolie en gril ze in een hete grillpan. Kruid met peper en zout.
- Verdeel de asperges en burrata over een bord. Lepel er de gekonfijte tomaatjes met de olijfolie over. Werk af met de amandel-quinoacrumble en wat basilicum.
Dit recept kwam tot stand dankzij een heerlijke samenwerking met Dorien Scheyvaerts.