Ingrediënten

Natte ingrediënten

  • 240 gram rijpe aardbeien
  • 200 gram kristalsuiker
  • 40 gram melk
  • 125 gram maïsolie
  • 2 tl citroensap
  • 1 tl vanille-extract
  • ½ tl roze voedselkleurstof (optioneel)

Droge ingrediënten

  • 375 gram bloem
  • 3 tl bakpoeder
  • ¼ tl baking soda
  • Snufje zout

Voor de topping (optioneel)

  • 120 gram verse aardbeien, in stukjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een muffinvorm met papiertjes.
  2. Pureer de rijpe aardbeien met een staafmixer, blender of keukenmachine. Giet de puree in een grote mengkom.
  3. Voeg de rest van de natte ingrediënten toe aan de mengkom. Klop alles goed door elkaar.
  4. Zeef de bloem, bakpoeder, baking soda en zout boven de kom met het natte mengsel. Roer tot het beslag net gemengd is. Meng niet te lang.
  5. Voeg de stukjes aardbei toe en spatel ze voorzichtig door het beslag. Het beslagram is vrij dik, dit is normaal.
  6. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes, zodat er kleine hoopjes ontstaan. Druk eventueel nogram wat extra aardbeienstukjes in de bovenkant van het beslag.
  7. Bak de cupcakes 22-25 minuten in de oven, tot een tandenstoker er grotendeels schoon uitkomt.
  8. Laat de cupcakes 10 minuten afkoelen in de bakvorm. Haal ze vervolgens uit de vorm en laat ze volledig afkoelen op een rooster.
  9. Je kan ze zo eten of je kan ze afwerken met leuke toppings.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Innersparkle.