Ingrediënten
Natte ingrediënten
Droge ingrediënten
Voor de topping (optioneel)
|
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een muffinvorm met papiertjes.
- Pureer de rijpe aardbeien met een staafmixer, blender of keukenmachine. Giet de puree in een grote mengkom.
- Voeg de rest van de natte ingrediënten toe aan de mengkom. Klop alles goed door elkaar.
- Zeef de bloem, bakpoeder, baking soda en zout boven de kom met het natte mengsel. Roer tot het beslag net gemengd is. Meng niet te lang.
- Voeg de stukjes aardbei toe en spatel ze voorzichtig door het beslag. Het beslagram is vrij dik, dit is normaal.
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes, zodat er kleine hoopjes ontstaan. Druk eventueel nogram wat extra aardbeienstukjes in de bovenkant van het beslag.
- Bak de cupcakes 22-25 minuten in de oven, tot een tandenstoker er grotendeels schoon uitkomt.
- Laat de cupcakes 10 minuten afkoelen in de bakvorm. Haal ze vervolgens uit de vorm en laat ze volledig afkoelen op een rooster.
- Je kan ze zo eten of je kan ze afwerken met leuke toppings.
Dit recept kwam tot stand in samenwerking met Innersparkle.