Het geheim achter de lekkerste spaghetti bolognaise zijn… vers geoogste tomaten. De topkwaliteit van de Belgische tomaten van BelOrta doet alvast elke nonna blozen. Daarom sloeg de groente- en fruitcoöperatie de handen in elkaar met Mister Spaghetti, een Belgisch restaurantconcept met anders-dan-andere spaghettigerechten op de kaart. Vanaf woensdag 8 juni kan je in de zes vestigingen – Antwerpen, Aalst, Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare – de ‘BelOnaise’ proeven: een onvervalste spaghetti met vers geoogste tomaten van bij ons.

Heerlijk van hier, dat gaat onmiskenbaar op voor onze tomaten. Ze zijn de populairste groente in de Belgische keuken én de meest geteelde groente in ons land. Glenn Sebregts van BelOrta: “De smaak en kwaliteit van onze Belgische tomaten wordt geroemd tot ver in het buitenland, ook in de zuiderse landen. Belgische tomaten zijn het hele jaar beschikbaar, in verschillende kleuren, maten en vormen. Het vakmanschap van onze telers en de uiterst korte keten zorgen voor die unieke topkwaliteit en lekkere smaak.”

Voor zijn nieuwe spaghettigerecht BelOnaise vertrok Mister Spaghetti van de intense smaak van BelOrta-tomaten. “Tomaten met liefde geteeld, dat proef je”, glimlachen Veerle Jacobs en Samuel Van Opdenbosch, de drijvende krachten achter de restaurantgroep. “In fijne stukjes gesneden komen deze smaakvolle tomaten helemaal tot hun recht. We nodigen alle spaghettifans uit om de proef op de som te nemen. En wie overtuigd is, kan thuis zelf aan de slag, want we delen met plezier het recept voor de enige echte BelOnaise.”

Foodie Sven Ornelis, die als Would Be Chef graag mensen inspireert om lekker te koken en te eten, is alvast fan. “Met een goeie spaghetti kan je me altijd blij maken, maar deze BelOnaise wist me toch extra te verrassen. En daar zit de volle smaak van de verse BelOrta tomaten voor veel tussen. Fijn dat dit recept, op basis van seizoensgebonden en lokale producten, in al zijn eenvoud zo smaakvol is. Eentje om te onthouden!”

Begin jij ook al te watertanden? Probeer onze BelOnaise dan bij Mister Spaghetti of maak hem gewoon zelf! Check het recept hier."De BelOnaise wist me toch extra te verrassen. En daar zit de volle smaak van de verse BelOrta tomaten voor veel tussen"

Sven Ornelis, Foodblogger
2 Li Bel Onaise 1